28 Ekim 2008 Salı

Karıncalar isimli acente, Küba programını, tarihsel rotada düzenleyip "Devrimin İzinde" diye isimlendirmiştir.

17 Aralık 2007 Pazartesi sabahı "abla", kız kardeşleri ve "abla" ile aynı tarihlerde düşerek kırdığı sağ kolu alçılı teyze, Castro ölmeden Küba'yı görmek! niyetiyle Küba'ya gitmek üzere Yeşilköy Havalimanı'nda buluşur. Karıncalar isimli acentenin, niyetleri farklı iki ayrı grup yolcusu yola çıkmaya hazırdır; bir grup Karayip Denizi'ne dalıp rengârenk balıkları, diğer grup ise Fidel'in Sierra Maestra'daki karargâhını görmek ister. "Abla"nın küçük kız kardeşinin her bakımdan organize ettiği ve ricası üzerine rotaya Trinidad'ın eklendiği Devrimin İzinde isimli Küba programı ikincisidir. Karıncaların ortaklarından Reyhan Beler rehberleridir, ilk kez izlenecek bu rotada grup için bu, büyük şanstır, sevinçle karşılanır...

Devrimin izini sürecek olan 12 kadın ve 2 beyden oluşan grup, öğle sonrası Paris'ten Havana'ya havalanan 572 kişi içindedir. Delişmen bir zenci gencin cep telefonuyla oynayıp personeli epey uğraştırdığı 10 saatlik uçuş sonunda Türkiye'den 7 saat batıdaki, ulusal kahraman Jose Marti Havaalanı'na inilir.

1959'da kumar, eğlence mekânı olarak yapılan, devrim sonrası bir katını Castro'nun karargâh olarak kullandığı otelde -Hilton- iki gece kalınır.

Hiç yorum yok: