9 Ekim 2008 Perşembe

Kopenhag'dan Oslo'ya, 12-13 katlı, blok apartman büyüklüğünde, bir Anadolu kasabası nüfusunu barındırır gemilerden biriyle geçerler... Bir alâmet!

Blok apartman kılıklı gemiye, pasaport kontrolü sonrası, 7. kattan biner "abla" ve grubu; girişte onları pembe pullu kuyruklu, uzun sarı saçlı bir denizkızı karşılar.

2000 kişi ve 350 araç taşıyan gemide, çocuklar için bölümler, sinema, gece kulüpleri, spa, bir iki minik havuz, alışveriş mekanları ve "abla" ve maiyetinin saptama fırsatı bulamadığı kimbilir daha neler vardır!.. Babil Kulesi'ni aratır bir turist kalabalığı içinde her dilden konuşmalar duyulabilmektedir, rekor sayı ise rahatça tahmin edilebildiği gibi uzakdoğulu turistlere aittir.

Kamaralar Titanic'deki yolsuz yolcuların kaldığı bölümlerdeki gibi penceresizdir, pencere olması beklentisiyle baktıkları duvarda bir manzara resmi bulurlar. Grup uyumaya gider kamaralara, aksilik, açık deniz, çalkantısıyla, deprem yaşamış Türk turistleri, uykularından uyandırıp bayağı bir huzursuz eder. Grubun sızlanması üzerine, rehber işe el koyar: Stockholm-Helsinki yolculuğu daha güzel bir gemi ile yapılacaktır!

Temmuz sonu bu coğrafyada hava, 23.00 civarı kararıp, 4.00 suları aydınlanmaya başlamaktadır. Kuzeye ilerleyen cruise da denen gemi kılıklı alâmet sabahın ilk ışıklarıyla fiyordlar arasında yol almaya başlamıştır.

Hiç yorum yok: